Італійська фірма роз'яснила ситуацію з каштанами на Хрещатику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська фірма роз'яснила ситуацію з каштанами на Хрещатику

Казна та Політика
4232
Італійські постачальники Vivai Sandro Bruschi, що продали каштани для висадки на Хрещатику, розповіли про подробиці договору зі столичною владою.
У компанії пояснили, що дерева купувало підприємство Florex Максима Пєтухова, який нібито навіть не розповів, для чого купує каштани. При цьому в документах позначається, що спочатку замовлялися каштани з білими квітками Hippocastanum Baumannii і з рожевими квітками Aesculus Carnea.
“Клієнт приїхав до Італії в лютому 2013 року, в період, коли, як відомо, рослини не мають листя або квітів; пан Пєтухов був супроводжений в спеціалізований відділ для вирощування Aesculus і безпосередньо вибрав всі рослини для покупки. Незважаючи на те, що він був проінформований щодо того, що Carnea, Baumannii і Hippocastanum вирощуються разом на одній території, клієнт, за тією ж ціною вибрав рослини великі за розміром, хоча він був попереджений, що Aesculus Carnea є різновидом, який росте повільніше і, отже, було більш імовірно, що підібрані рослини повинні мати біле цвітіння”, – йдеться в прес-релізі.
При цьому пан Пєтухов під час засідання комісії в Київраді спростував те, що саме він замовляв каштани для Хрещатика. Він запевнив, що просто дивився дерева в розпліднику в лютому, а потім повідомив тим, хто був у них зацікавлений, а саме Петру Кравцю, директорові товариства Професійний садівник.
Чиновники прийняли рішення скликати всіх учасників закупівлі на наступне засідання комісії, а також голову КМДА Олександра Попова.
“Я збираюся особисто підійти до Попова. І я спілкувалася з Мазурчаком. Він у приватній розмові спочатку поверхнево розповів, що знає, але коли я більш конкретно почала з ним спілкуватися, то він також більш конкретно став говорити, він поінформований. Я йому порадила, щоб вони навели швиденько з цим порядок. І щоб сказали киянам, чи будуть ці каштани, чи пересадять їх”, – заявила Тетяна Меліхова.
Як повідомлялося 5 червня, влада назвали київського чиновника, який перевіряв справжність скандальних каштанів.
Нагадаємо, представники італійської фірми розповіли, що київська сторона знала про підміну сорту каштанів, так як просила записати інший сорт в документах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас