В Україні 20% доріг ще не відремонтовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні 20% доріг ще не відремонтовані

Казна та Політика
357
На сьогоднішній день в Україні відремонтовано 80% дорожнього покриття. Стан доріг державного значення набагато кращий, ніж на дорогах місцевого значення. Про це повідомив глава “Укравтодору” Євген Прусенко.
“З початку року в Україні зафіксовано 5,2 млн кв. метрів ямковості дорожнього покриття. Що в два рази більше, ніж у 2012 році. У процесі ремонту ліквідовано 4,2 млн. кв. метрів, залишається відремонтувати майже 1 млн кв. метрів переважно на дорогах місцевого значення, але в деяких областях і на дорогах державного значення”, – заявив Прусенко.
Прусенко заявив, що “Укравтодор” робить все можливе, щоб закінчити ремонт всіх доріг до кінця червня, а стан українських доріг зараз є найгіршим за всі роки незалежності країни.
Глава “Укравтодору” відзначив, що однією з головних причин руйнування дорожнього покриття є перевищення в порівнянні з нормами вагових навантажень на транспортний засіб. Про руйнівний вплив на дороги перевантаженого вантажного транспорту заявляв і прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.
Прусенко також в черговий раз заявив, що необхідно якомога швидше вирішити питання про ваговий контроль вантажівок. Так, нещодавно проведений експеримент на 24-му кілометрі автотраси Київ-Чоп зафіксував складну ситуацію з перевантаженістю транспорту, що є ключовою причиною дострокового руйнування доріг.
“Один день роботи автоматизованої системи зважування показало, що 78% великовантажного транспорту рухається з перевантаженням в середньому на 50%”, – сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас