Капітальний ремонт "автобану" Київ-Одеса почнеться в липні - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капітальний ремонт "автобану" Київ-Одеса почнеться в липні - Укравтодор

Казна та Політика
815
Капітальний ремонт магістралі Київ-Одеса почнеться вже в липні поточного року, повідомив голова Укравтодору Євген Прусенко.
“Критичні зауваження автомобілістів на рахунок цієї дороги стосуються, в основному, ділянки Київ-Жашків, яка фактично не ремонтувалася близько 30 років”, – зазначив він, нагадавши, що в 2004 році ділянка Жашків-Червонознам’янка була капітально відновлена і на сьогоднішній день функціонує без проблем.
“Цього року, вже в липні, ми почнемо капремонт дороги Київ-Одеса на ділянці Київ-Біла Церква. З 13-го по 17-й кілометр дорога буде ремонтуватися за бюджетні гроші. З 17-го по 87-й кілометр – за рахунок кредитних коштів ЄБРР та Європейського інвестиційного банку”, – розповів Прусенко.
За словами глави Укравтодору, зараз ведуться переговори про подальше кредитування реконструкції ділянки магістралі Київ-Одеса.
“Крім того, ми плануємо укладку верхнього шару асфальтобетону на ділянці Червонознам’янка-Одеса, яка з 2007 року працює в середніх і нижніх шарах”, – підкреслив Прусенко.
Крім того, як повідомляє Укравтодор, з 18 червня розпочато ремонт на ділянці дороги Одеса-Мелітополь-Новомосковськ (Херсонська обл. – Км 184 +281 – км 185 +631), з подальшим її переведенням у 1 категорію (облаштування другої проїжджої частини).
За словами Прусенко, в Україні в 2013 р. з 5,2 млн кв. м дорожнього покриття загальнодержавних магістралей, що зв’язують населені пункти, повністю відремонтовано 4,1 млн кв. м.
Як пише Forbes.ua, глава Укравтодору не забув нагадати про винуватців поганого стану доріг. “За попередніми оцінками, якщо рух великовагових транспортних засобів влітку при високій температурі не обмежувати, це призводить до втрат, до утворення колійності та додаткових витрат на ремонт колійності в межах 2 млрд гривень”, – заявив він.
Раніше повідомлялося, що Укравтодор планує в поточному році відремонтувати більшість основних транспортних магістралей України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас