Українці в Греції відкривають бізнес за два дні і радіють дешевим продуктам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці в Греції відкривають бізнес за два дні і радіють дешевим продуктам

Світ
5123
У кризовій Греції українцям-іммігрантам живеться краще, ніж удома. Адже тут можна відкрити бізнес за два дні, а найменша зарплата становить 500 євро.
Примітно, що в умовах високого безробіття, греки не поспішають братися за будь-яку роботу, чим успішно користуються українці. Так, Олександр зі Львова живе в Афінах вже 5 років і роботи не боїться. “Чай і каву на скутері розводжу. Паралельно я тренер. Працюю тренером з дзюдо. У мене своя команда маленьких дітей і дорослих. І також я виступаю за збірну Греції. На тому теж роблю гроші”, – розповів Олександр.
А українка Тетяна розповіла, як легко змогла почати свій бізнес, причому 5 років тому – в самий розпал кризи. Каже, попри всі економічні негаразди навряд чи змогла б відкрити власну справу в Україні, як у Греції – за два дні. “У перший день я зняла приміщення, на другий день я зробила страховку, оформила документи у податковій, і вже на третій день я могла відкриватися”, – розповіла жінка.
Вона зізнається, що прибуток зараз дійсно впав, але країна, яка набралася кредитів, все одно ніяк не схожа на державу на межі дефолту. Продуктові крамниці переповнені, а ціни часто нижчі від українських. При цьому в країні ідеальні дороги і передові архітектурні мости. Наприклад, міст Ріо-Антіріо можна сміливо назвати символом грецької кризи. Він яскраво відображає як причини, так і ставлення простих греків до всіх економічних негараздів. Адже на його будівництво уряд позичив 630 млн євро.
Втім, самі греки кажуть, що подарували світу черговий архітектурний шедевр. А криза мине.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас