Китай розпочав фінансування «Повітряного експреса» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розпочав фінансування «Повітряного експреса»

Казна та Політика
883
Експортно-імпортний банк Китаю сьогодні відкрив фінансування Національного проекту «Повітряний Експрес». Про це заявив глава Національного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, повідомили в прес-службі Держінвестпроекту.
“Сьогодні, 19 червня 2013 року, Держінвестпроект отримав офіційне повідомлення від Експортно-імпортного банку Китаю про відкриття фінансування Національного проекту «Повітряний експрес», – йдеться в повідомленні.
«Національний проект «Повітряний експрес» – це перший великий інфраструктурний проект, який реалізується на окупній основі. За всю історію незалежної України ще не реалізовувалося таких масштабних інфраструктурних об’єктів за недержавні кошти», – зазначив Каськів.
За його словами, кінцевим завданням реалізації проекту є подальша передача його в концесію або приватизація.
«Відкриття кредитної лінії дозволяє вже зараз розпочати активну стадію будівництва швидкісного залізничного пасажирського сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом «Бориспіль», – зазначив у свою чергу керівник координаційної ради нацпроекту «Повітряний експрес» Кирило Бондар.
Кредитною угодою також визначений генеральний підрядник з китайського боку – компанія СМСЕС – Китайська державна компанія машинної індустрії та комплексних підрядів, вона є однією з найбільших інфраструктурних компаній в Китаї. Саме СМСЕС буде здійснювати закупівлі в рамках Національного проекту «Повітряний експрес»
Контроль над використанням кредитних коштів будуть здійснювати Держінвестпроект та Експортно-імпортний банк Китаю.
Нагадаємо, Національний проект «Повітряний експрес» – це створення швидкісних пасажирських перевезень між ст. «Київ-Пасажирський» та міжнародним аеропортом “Бориспіль” і розвиток інфраструктури міжнародного аеропорту “Бориспіль”. Повна прибутковість проекту передбачає крім прямої комерційної вигоди також позитивні ефекти в суміжних галузях – транспорту, логістики, туризму, послуг.
Загальна сума кредиту становить 372 млн дол. Кредит буде виділятися двома траншами. Перший транш на суму 52 млн дол буде використаний на виконання проектних і підготовчих робіт. Другий – 320 млн дол – забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об’єктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас