Складено перший у світі рейтинг безпеки авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено перший у світі рейтинг безпеки авіакомпаній

Світ
1783
Сайт був розроблений Джеффрі Томасом, австралійським письменником-авіатором, і є результатом двох років роботи команди дослідників.
Вони оцінили 425 авіакомпаній по всьому світу, розставляючи їх за допомогою системи “зіркового” рейтингу.
Однозіркові авіакомпанії є найменш надійними. Загалом 137 авіакомпаній нагородили сім’ю зірками, серед них British Airways, Flybe, Virgin Atlantic, Lufthansa і Aer Lingus.
Ryanair, EasyJet, Monarch і Jet2.com удостоїлися п’яти зірок.
Понад 40 авіакомпаніям дали три зірки і менше, в тому числі Lion Air (Індонезія), Yeti Airlines (Непал), і Solomon Airlines (Соломонові Острови).
“Ми розглядаємо безпеку цілісно і об’єктивно, нам допомагають визнані аудити з найбільш шанованих органів”, – сказав пан Томас. – “Як людина, яка літає понад 75 днів на рік, я можу сказати вам, що дуже важливо дізнатися про авіакомпанію не тільки за їхнім меню на обід”. “Наприклад, ви летите з Лондона до Москви. Як ви думаєте, чи буде політ з авіакомпанією Бєлавіа безпечним?”, – запитує він. – “Цілком імовірно, що ви ще не чули про них, і ви, можливо, зробите вибір на користь іншої авіакомпанії, але Бєлавіа отримала найвищий бал з семи за забезпечення безпеки”.
Веб-сайт буде часто оновлюватися, поповнюючись новою інформацією. Рейтинг безпеки, опублікований раніше в цьому році німецькою дослідницькою компанією JACDEC, визначив Finnair найбезпечнішою авіакомпанією в світі. Air New Zealand, Cathay Pacific, Emirates і Etihad також опинилися в першій п’ятірці безпечних перевізників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас