Порятунок Детройта від банкрутства: $ 17 млрд будуть віддавати за рахунок власників муніципальних облігацій та пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порятунок Детройта від банкрутства: $ 17 млрд будуть віддавати за рахунок власників муніципальних облігацій та пенсіонерів

Світ
425
Зовнішній керуючий американського м. Детройт Кевін Орр представив свій план з порятунку міста від банкрутства, борги якого становлять 17 млрд дол. Згідно з документом, основні фінансові втрати понесуть власники муніципальних облігацій, міські службовці та пенсіонери.
Згідно з представленим Кевіном Орром 128-сторінковим планом, у найближчі 10 років планується вкласти 1,25 млрд дол у розвиток міста, у тому числі в забезпечення і поліпшення безпеки та охорони здоров’я. 500 млн дол з цих коштів підуть на ліквідацію зруйнованих і покинутих будівель.
За заявою Орра, якщо продовжити без змін виплати за облігаціями, пенсіях і страховками, то до 2017 борг по них складе 65% від виручки міста. Зараз він становить 42,5%. Ні в одному іншому великому місті розміри зобов’язань не перевищують 20%. Тому пенсії необхідно урізати, а виплати за бондами припинити. Кредиторам запропонована часткова компенсація – десята частина від вкладених коштів.
Орр також запропонував здати в оренду або продати муніципальні парковки і передати в оренду штату Мічіган парк Belle Isle (останній крок допоможе місту економити до 6 млн дол щорічно).
За його словами, в першу чергу необхідно думати про жителів міста, а вже потім про кредиторів. Останніх тепер чекає нелегкий вибір: зазнати збитків або подати до суду. У той же час зовнішній керуючий впевнений, що у разі відмови від його плану єдиним виходом із ситуації стане банкрутство Детройта. 14 червня місто прострочило черговий платіж за своїми борговими зобов’язаннями на суму 39,7 млн дол.
Детройт може стати найбільшим містом-банкрутом в історії США. На початку XX століття місто було центром автомобільної промисловості і одним з найбільш густонаселених в країні. Однак зараз місто називають одним з найнебезпечніших у США. У період з 2000 по 2010 рр.. Детройт покинули більше чверті жителів. На початку цього року губернатор Мічигану Рік Снайдер призначив на посаду антикризового керівника міста юриста Кевіна Орра, який брав участь в реструктуризації автомобільного гіганта Chrysler.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас