Британським банкірам, у разі причетності до краху банківської системи, загрожують в'язницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британським банкірам, у разі причетності до краху банківської системи, загрожують в'язницею

Світ
402
Топ-менеджери банківського сектора повинні стояти перед загрозою в’язниці і втрати мільйонів фунтів стерлінгів премій, якщо вони причетні до краху банківської системи. Про це йдеться доповіді міжпартійної групи депутатів у Великобританії.
Голова комісії з банківських стандартів Ендрю Tійрі попередив, що банкіри уникають “особистої відповідальності” за свої дії і єдиним рішенням цієї проблеми, яке допоможе відновити довіру до банків, є кардинальні реформи.
Уряду запропонували ввести нову кримінальну відповідальність стосовно топ-менеджерів, які управляють банками “безрозсудно”, а також значно суворіші правила, які дозволять позбавляти менеджерів заробітної плати на кілька років.
Рекомендації комісії не є обов’язковими, але досить вагомі у Великобританії. При цьому очікується, що рекомендації незабаром будуть законодавчо закріплені і можуть бути включені в банківську реформу, схвалення якої зараз проходить у парламенті.
На піку фінансової кризи в проблемні банки було спрямовано близько 133 млрд фунтів стерлінгів ($208,77 млрд) з коштів платників податків, але главам банків не було пред’явлено жодних серйозних звинувачень.
Для полегшення процесу виявлення і покарання винних, комісія пропонує створити нову базу даних співробітників банків.
У доповіді вказано, що більшість бонусів для старших співробітників має бути відкладено на термін до 10 років. Тобто ці виплати можуть бути скасовані, якщо стане відомо про помилки або якщо банк збанкрутує.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас