Щорічно в США викидають на смітник їжі на $ 165 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щорічно в США викидають на смітник їжі на $ 165 млрд

Світ
276
У США більше 40% всіх продуктів харчування залишаються нез’їденими. Про це свідчать дані Міністерства сільського господарства та Управління з охорони навколишнього середовища.
За підрахунками експертів, в середньому американці викидають на смітник їжі на суму 165 млрд дол. щорічно. Подібна ситуація здалася меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу неприйнятною, в результаті він запропонував план з оптимізації використання органічних відходів.
Згідно з планом Блумберга, місто перейде до обов’язкового компостування харчових відходів, хоча це і може ускладнити життя домогосподарствам.
Згідно з його пропозицією, до 2016 р. жителі Нью-Йорка повинні будуть розділяти свої харчові відходи. Органічні відходи в Нью-Йорку зараз становлять 1,2 млн тонн або 35% від сміття, яке закопується. Даний вид відходів перероблятиметься на добрива або природний газ.
Експерти вважають, що дана міра дасть позитивний ефект на екологічну обстановку в місті, вона також позитивно позначиться і на гаманцях мешканців міста. Викид залишків їжі в окремому сміттєвому мішку буде показувати споживачеві, наскільки він марнотратний.
“Усвідомлення того, скільки їжі витрачається даремно, допомагає людям оптимізувати свої витрати. Також зростання цін серйозно стимулює бажання споживачів більш ретельно підходити до питання покупки їжі”, – відзначає глава сайту SupermarketGuru.com Філ Лемперт.
Водночас, згідно з даними Міністерства сільського господарства США, в 2013 р. середня ціна закупівлі продовольства, як очікується, зросте на 2,5% до 3,5%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас