Підписання угоди про асоціацію з ЄС може скасувати спецмита на іномарки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписання угоди про асоціацію з ЄС може скасувати спецмита на іномарки в Україні

Казна та Політика
1122
У Міністерстві закордонних справ припускають, що питання введення спецмита на іномарки може бути переглянуте українською стороною в рамках вступу в дію зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник міністра закордонних справ Віктор Майко.
“Цілком можливо що в рамках ЗВТ ми будемо змушені переглянути ці підходи”, – сказав дипломат.
При цьому заступник міністра зазначив, що кожна країна має право вводити захисні заходи в рамках зобов’язань, які існують по лінії СОТ – для цього потрібно проводити консультації.
“Ми зобов’язані провести переговори з усіма партнерами, яких ці заходи стосуються. Тому, якщо це призводить до потенційних збитків Німеччини, то ця країна через Євросоюз може висунути нам вимогу провести переговори з цього приводу”, – заявив Майко.
Він не виключає можливості відтермінування введення спецмита на іномарки і зазначає, що будь-які рішення, пов’язані з цим питанням, будуть залежати від результатів переговорів з країнами, яких вони стосуються.
Також Майко зазначив, що введення спецмит на іноземні автомобілі не буде перешкодою на шляху підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.
“Звичайно, ця тема болюча – зараз всі говорять про це як з боку Євросоюзу, так і в Україні… З боку ЄС є пропозиція обговорити це питання і провести переговори. Але це не позиціонується як проблема на шляху підписання зони вільної торгівлі” , – резюмував Майко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас