В наших умовах рейдерство побороти неможливо - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В наших умовах рейдерство побороти неможливо - експерт

Казна та Політика
894
Кандидат економічних наук та екс-нардеп Володимир Лановий переконаний, що необхідно боротися із такою проблемою, як рейдерство, проте це буде лише “чергова кампанія по боротьбі”.
Таку думку він висловив, коментуючи ініціативу міжвідомчої “антирейдерської” комісії ввести кримінальну відповідальність не тільки для рейдерів, а й для замовників незаконного захоплення підприємств, а також тих, хто сприяв цьому – чиновників і суддів.
Лановий переконаний, що хоч і варто боротися із такою проблемою, проте це буде дуже складно. “Треба з цим явищем боротися. Це сфера кримінальної злочинності. Це не економічна сфера, але питання це вирішувати потрібно”, – висловив думку кандидат економічних наук .
Окрім того, коментуючи слова Арбузова з приводу того, що рейдерство перемогти не складно, але для цього потрібна воля уряду, і вона така є, він наголосив: “А коли податківці захоплюють підприємства, то як це називати? Це складно. Тому що діють інтереси які йдуть всупереч приватному праву”.
Також, говорячи про те, наскільки можливо побороти таку проблему в Україні, він наголосив: “Ні, це неможливо, це чергова кампанія по боротьбі. В наших умовах ця галузь злочинності не може бути поборена”.
Водночас, коментуючи слова Арбузова з приводу того, що викоріненню рейдерства сприятиме і активна боротьба з корупцією, експерт зауважив: “Я не знаю всіх нюансів, але те, що бюджет витрачається на користь приватних кампаній, то це і є зловживання бюджетними коштами, і формою корупції. Це очевидно, що навіть фігурує у звітах уряду. Це одне із явищ корупції, та її проявів”.
Як відомо, Європейський банк реконструкції та розвитку активно консультує український уряд у питаннях побудови ефективної системи по боротьбі з корупцією. І це тільки початок шляху. Крім боротьби з незаконним захопленням підприємств, уряд, за словами Арбузова, має намір розробити також чітку правову методику повернення раніше захоплених підприємств та активів бізнес-структур їх законним власникам.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас