Влада Туреччини пригрозила розігнати демонстрації армією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Туреччини пригрозила розігнати демонстрації армією

Світ
395
Сьогодні, 17 червня, віце-прем’єр уряду Туреччини Бюлент Аріндж заявив, що на розгін акцій протесту в різних містах країни може бути спрямована армія.
Як пише Hurriyet, за словами чиновника, влада готова піти на цей крок, якщо поліцейських зусиль з придушення народних хвилювань буде недостатньо.
“Ми зобов’язані припинити незаконні акції протесту, – підкреслив він. – Якщо не вистачає поліції, за справу візьметься жандармерія. Якщо ж і цього буде недостатньо, ми задіємо армію. Всі ці структури абсолютно легальні”.
За його запевненням, поліція діє в рамках закону, а всі скарги на дії правоохоронних органів не мають під собою ніяких підстав.
У той же час, міністр внутрішніх справ Муаммер Гюлер заявив, що не звертався з проханням про підтримку до збройних сил. За його словами, такої необхідності поки немає.
Нагадаємо, антиурядові демонстрації в Туреччині, що почалися з протесту проти вирубки стамбульського парку, йдуть вже 20 днів. За цей час жертвами зіткнень з поліцією стали вже п’ятеро осіб, тисячі отримали поранення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас