Сім'я Порше повернула повний контроль над Porsche — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім'я Порше повернула повний контроль над Porsche

Фондовий ринок
1142
Сім’ї Порше і П’єх викупили 10-процентну частку в Porsche Automobil Holding SE у Qatar Holding LLC, повернувши собі повний контроль над компанією.
“Всі акції Porsche в даний час знову належать сім’ям Порше і П’єх. Це показник нашої впевненості в перспективному майбутньому Porsche як найбільшого акціонера Volkswagen AG”, – заявив глава наглядової ради компанії Вольфганг Порше.
Сторони не розкривають суму угоди, повідомив представник Porsche Альбрехт Бамлер.
Частка Qatar Holding в Porsche може коштувати порядку 930 млн євро, якщо допустити, що звичайні акції компанії коштують стільки ж, скільки і торгуються на відкритому ринку привілейовані акції, відзначає аналітик Landesbank Френк Біллер.
Єдиним активом Porsche SE є частка в Volkswagen, що складає 50,7%. У минулому році компанія продала Volkswagen частку, що залишилася в автомобільному підрозділі Porsche (50,1%) за 4,5 млрд, завершивши злиття компаній, що тривало 7 років.
Qatar Holding заявила, що прихильна збереженню участі в Volkswagen і планує зберігати 17-відсотковий пакет акцій німецького виробника.
“Будучи довгостроковим інвестором, ми впевнені, що інвестиція в Volkswagen є унікальною, – заявив головний виконавчий директор Qatar Holding Ахмад Аль-Сайед. – Ми готові і далі вносити свій внесок у майбутній успіх об’єднаної групи”.
Привілейовані акції Porsche на торгах у понеділок подорожчали на 1% – до 61,16 євро. З початку цього року їх вартість знизилася на 1,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас