РФ і США підписали контракт на постачання вертольотів в Афганістан на $ 900 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ і США підписали контракт на постачання вертольотів в Афганістан на $ 900 млн

Світ
393
Росія і Сполучені Штати Америки підписали новий контракт на постачання російських вертольотів «Мі» для національної армії Афганістану, повідомляє прес-служба Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) РФ. За словами заступника голови «Рособоронекспорту» Олександра Міхєєва, буде поставлено 30 вертольотів Мі-17.
Відповідний договір між «Рособоронекспортом» та Міністерством Сухопутних військ США, підписаний 16 червня, спрямований на посилення боротьби з тероризмом. «Російська Федерація проводить послідовну політику в галузі забезпечення міжнародної безпеки і готова до будь-якій формі співробітництва у цій сфері», – сказано в повідомленні.
Раніше начальник департаменту експорту вертолітної техніки та послуг «Рособоронекспорту» Григорій Козлов повідомляв, що РФ і США можуть до кінця травня цього року укласти новий контракт на постачання вертольотів типу “Мі” для афганської армії. Тоді ж сторони підписали угоду на постачання 21 військово-транспортного вертольота Мі-17В5 до Афганістану на суму 367,5 млн доларів. Повна вартість договору, до якої входять поставки запчастин і обслуговування вертольотів, становить майже 900 млн доларів.
Дана домовленість передбачала можливість закупівлі США додаткових 12 машин. Пізніше Козлов повідомив, що додаткову угоду з американцями вже укладено і до кінця 2013 року вертольоти будуть передані замовнику.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас