Dodge може припинити своє існування в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dodge може припинити своє існування в 2016 році

Світ
560
Одна з найстаріших автомобільних аналітичних компаній США Ward’s опублікувала новий прогноз Global production forecast, який покликаний передбачити ключові події в світовій автомобільній індустрії в майбутні роки.
У звіті міститься інформація про плани альянсу Fiat-Chrysler до 2016 року: компанія планує масштабні оновлення та розширення модельних лінійок своїх ключових марок, таких як Chrysler, Fiat і Jeep, тоді як щодо бренду Dodge йдеться про скорочення і без того небагатої модельної лінії марки.
На початку 2014 року керівництво Fiat-Chrysler зніме з виробництва Dodge Avenger – середньорозмірний седан, який відіграє ключову роль в продажах марки в США.
Даний крок залишить в модельному ряду Dodge величезний пробіл, який з’явився як наслідок іншого рішення керівництва Fiat-Chrysler – виведення досить популярної в Північній Америці лінійки пікапів Ram з-під відання Dodge в окремий бренд в 2010 році.
Джерела Ward’s в Детройті стверджують, що пізніше ще дві неназвані моделі Dodge перейдуть під крило бренду Chrysler або зовсім будуть ліквідовані. Однією з них може бути мінівен Dodge Grand Caravan, який з моменту своєї появи випускається паралельно і під маркою Chrysler. Крім того, можуть підтвердитися чутки про передачу спорткара Dodge Challenger у відання новоствореного бренду SRT (Street & racing technology), як це вже сталося з моделлю Viper, що колись випускалася під маркою Dodge і Chrysler.
Якщо чутки про Challenger підтвердяться, то в лінійці Dodge, по суті, залишаться лише дві моделі – порівняно нішевий седан Charger і позашляховик Durango.
Щодо марок Chrysler, Fiat і Jeep, навпаки, у італо-американського альянсу плани великі – до 2016 року лінійка всіх трьох брендів повинна повністю оновитися. Основою для нових моделей стане платформа розробки Fiat під назвою CUSW. Ця архітектура вже використовується в компактному седані Dodge Dart, згодом вона знайде застосування в новому Chrysler 100, мінівені Dodge Journey / Fiat Freemont, Jeep Cherokee і Wrangler, а також у новому повнорозмірному преміальному кросовері Chrysler, подробиці про який поки невідомі.
Альянс Fiat-Chrysler був утворений в 2009 році, коли американський автогігант Chrysler опинився на межі банкрутства і влада США вирішила залучити сторонню компанію для виведення фірми з кризового становища. В даний час Fiat володіє більш ніж 60% акцій Chrysler і робить спроби з викупу решти цінних паперів у фонду, що належить профспілці працівників автопрому UAW. Обидві сторони сильно розходяться в питанні оцінки вартості акцій Chrysler: профспілка вважає, що компанія коштує не менше $11,5 млрд, а в Fiat впевнені, що ця сума не може перевищувати $4,68 млрд.
Практика відмови від використання деяких брендів не буде новою для керівництва Chrysler: у 2001 році перестала існувати не менш легендарна, ніж Dodge, марка Plymouth, також входила в пакет брендів Chrysler.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас