ЗМІ: російський уряд передумав продавати «Роснефть» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: російський уряд передумав продавати «Роснефть»

Фондовий ринок
298
Новий план приватизації, який найближчим часом розгляне уряд, передбачає збереження контролю держави над компанією «Роснефть». Про це в номері від 17 червня пише газета «Ведомости» з посиланням на документ і джерела серед чиновників.
Уряд планує продати тільки 19,5 відсотка акцій нафтової компанії, в той час як раніше передбачалося, що держава повністю вийде з капіталу компанії «Роснефть» до 2016 року.
Крім того, видання повідомляє про ще декілька продажів, які пропонується відкласти або розтягнути в часі. Так, уряду запропоновано зберегти контроль над «Русгидро» і «Зарубежнефть». Нинішня програма приватизації передбачає вихід держави з їх капіталу до 2016 року.
Так само будуть переглянуті плани приватизації банків. Держава не буде виходити з капіталу ВТБ до 2016 року, як передбачалося раніше. «Россельхозбанк» і «Росагролизинг», які теж планувалося продати, будуть перетворені в інститути розвитку.
Продаж чверті акцій РЖД буде перенесено на два роки: з 2014 на 2016 рік. У Об’єднаній суднобудівній корпорації чиновники вирішили продати тільки близько чверті цінних паперів, раніше передбачалося приватизувати половину. Реалізація половини цінних паперів Об’єднаної авіабудівної корпорації була перенесена на вісім років: з 2016 на 2024.
При цьому плани продажу «Транснафти» і «Інтер РАО» будуть збережені. У програмі приватизації також з’явилося кілька нових активів: аеропорт «Внуково» і «Ростелеком».
Новий план приватизації підготовлений «Росимуществом». Він повинен змінити діючу програму, яка була розрахована на термін до 2013 року. Уряд розгляне новий план приватизації на цьому тижні.
Нинішній президент «Роснефти» Ігор Сєчін неодноразово висловлювався проти приватизації компанії. Ще в грудні 2011 року, перебуваючи на посаді віце-прем’єра, Сечін попереджав тодішнього главу уряду Володимира Путіна про негативні наслідки приватизації компанії.
В даний час державі належить більше 75 відсотків акцій «Роснефти». Уряд володіє акціями нафтокомпанії через підконтрольну структуру «Роснефтегаз». Ще одним великим акціонером компанії «Роснефть» є британська BP, якій належить 19 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас