Німеччина хоче ускладнити правила в'їзду в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина хоче ускладнити правила в'їзду в ЄС

Світ
1433
Міністр внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх виступає за те, щоб в Євросоюзі була введена обов’язкова передполітна онлайн-реєстрація авіапасажирів, які відправляються в ЄС, із зазначенням їх особистих даних. Мета цих заходів – запобігти в’їзду в ЄС терористів та інших небезпечних осіб, заявив голова МВС країни.
За словами Фрідріха, німецькі органи безпеки повинні ще до в’їзду іноземців перевіряти, чи не знаходиться хтось з них в списках розшукуваних або кримінально переслідуваних осіб. Подібна програма під назвою Electronic System for Travel Authorization (ESTA) вже кілька років успішно використовується в США, зазначив міністр.
Збори за реєстрацію повинні, на думку Фрідріха, складати близько 10 євро. США стягують за подібну процедуру 14 доларів. Німецький політик висловився за те, щоб задіяти таку систему якомога швидше.
Електронна система авторизації ESTA введена Сполученими Штатами в 2009 році. Туристи і бізнесмени, які в’їжджають в країну без візи, повинні перед польотом заповнити на інтернет-сайті ESTA анкету із зазначенням таких даних, як ім’я, дата народження, місце проживання і номер кредитної карти.
Єврокомісар Гюнтер Еттінгер з питань енергетики також підтримує ідею введення в Європі електронної реєстрації.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас