Місто Детройт опинилося на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місто Детройт опинилося на межі банкрутства

Казна та Політика
803
Детройт призупиняє виплати за незабезпеченим боргом в $ 2 млрд, розпродає паркінги. Ці дії необхідні місту для того, щоб уникнути банкрутства.
Влада Детройта опублікували 128-сторінковий план реструктуризації. Можливі дії, включаючи витрати у розмірі $ 1,25 млрд протягом 10 років на підтримання безпеки та боротьбу з занепадом економіки, дадуть неплатоспроможному зараз місту надію на майбутнє.
“Ми повинні знайти баланс між зобов’язаннями перед кредиторами та нашими громадянами, пенсіонерами та суспільством, якому ми повинні забезпечити електрику, допомогу поліції, пожежників, допомогу при надзвичайних ситуаціях і прибирання вулиць”, – заявив голова управління з надзвичайних ситуацій Детройта Кевін Орр.
З урахуванням того, що місто не змогло заплатити $ 39,7 млн за борговими зобов’язаннями, випущеними для фінансування пенсій, Детройт стає самим густонаселеним містом США, яке знаходиться на межі дефолту, з 1978 р., коли в подібній ситуації опинився Клівленд. Згідно з домовленістю між владою і кредиторами, кредитори можуть отримати менше 10 центів за кожен вкладений долар.
Детройт має намір отримати необхідні для функціонування міста кошти шляхом продажу парковок і гаражів, а також довгострокової оренди або концесійних угод. Також місто може здавати в оренду інші землі, наприклад парки.
Рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило рейтинг міста до “СС” з “негативним” прогнозом, що на 10 щаблів нижче інвестиційного рівня.
Fitch Ratings знизило рейтинг зобов’язань до “С”, що означає “неминучий дефолт”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас