Єгипет розірвав дипломатичні відносини з Сирією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет розірвав дипломатичні відносини з Сирією

Світ
602
Єгипет припиняє всі дипломатичні зв’язки з Сирією. Таку заяву зробив президент країни Мохаамед Мурсі, виступаючи перед зібранням імамів-сунітів в Каїрі.
“Сьогодні ми прийняли рішення про повне припинення дипломатичних зв’язків з Сирією і режимом Башара Асада”, – заявив Мурсі.
Разом з цим він повідомив, що Єгипет не схвалює участь ліванського руху “Хезболлах” у бойових діях на боці сирійського режиму.
“Єгипет виступає проти дій “Хезболлах” в Сирії і його агресії проти сирійського народу”, – зазначив президент Єгипту. “Учасники руху повинні негайно залишити Сирію. У Сирії “Хезболлах” не місце”, – підсумував Мурсі.
Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують “банди озброєних терористів”, підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. За даними ООН, з моменту початку збройного протистояння в Сирії загинули понад 80 тис. людей.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас