Обсяг світової торгівлі зрідженим природним газом впав вперше за 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг світової торгівлі зрідженим природним газом впав вперше за 30 років

Світ
376
Згідно з даними, які були опубліковані в щорічній доповіді концерну BP, обсяг світової торгівлі зрідженим природним газом в 2012 р. впав у порівнянні з попереднім роком. Це сталося вперше за останні 30 років безперервного зростання даного ринку.
Обсяг світової торгівлі зрідженим природним газом (СПГ) в 2012. р. скоротився на 3 млн тонн, або на 0,9%, до рівня в 239 млн тонн. Про це наголошується в доповіді “BP Statistical Review of World Energy 2013” (посилання на завантаження PDF-файл).
При цьому в останні роки було відзначено досить бурхливе зростання обсягів ринку ЗПГ. У 2009 р. він збільшився на 40 млн тонн, в 2010 р. – на 19 млн.
За оцінками BP, однією з основних причин у зниженні обсягів у 2012 р. стала криза в єврозоні і наступне за ним зниження попиту. Крім того, багато ТЕЦ в Європі почали переводити на більш дешеву сировину (хоча при цьому і більш брудну) для генерації електроенергії – вугілля.
Експерти прогнозують, що спад на ринку зрідженого природного газу в 2012 р. стане лише тимчасовим явищем. За попередніми оцінками, очікується, що в 2013 р. світовий ринок ЗПГ виросте на 5,4 млн тонн.
Кількість як імпортерів, так і експортерів ЗПГ зростатиме. На сьогоднішній день близько 30 країн у світі імпортують ЗПГ. Багато країн вже почали розробку планів з будівництва регазифікаційних терміналів для прийняття танкерів з ЗПГ. Це ПАР, Бахрейн, Уругвай, Хорватія, Філіппіни і ряд інших держав.
Влада Індонезії, яка нещодавно була одним з найбільших експортерів щодо ЗПГ, вже схвалила плани по початку імпорту сировини, для того щоб справитися зі зростаючим попитом всередині країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас