Китай на наступному тижні почне фінансувати "Повітряний експрес" з Києва в аеропорт "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай на наступному тижні почне фінансувати "Повітряний експрес" з Києва в аеропорт "Бориспіль"

Світ
1198
Фінансування будівництва “Повітряного експреса” почнеться з наступного тижня, запевнив посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь.
“Наступного тижня сюди вже піде грошовий потік, я маю на увазі фінансування”, – сказав він журналістам під час конференції “АВС-Україна та партнери” в Києві в п’ятницю.
Він зазначив, що в п’ятницю будуть підписані останні паперу.
У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко заявив: “Я сподіваюся, що наступного тижня буде вже завершена паперова робота… фінансування розпочнеться з наступного тижня”.
Нагадаємо, що держпідприємство “Дирекція з будівництва і управління національним проектом “Повітряний експрес”, уклала з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів (СМСЕС) договір про розробку проектно-кошторисної документації та будівельні роботи залізничного пасажирського сполучення Київ – міжнародний аеропорт “Бориспіль” . Вартість договору, підписаного 17 травня поточного року, становить $ 373,313 млн.
Реалізація проекту “Повітряний експрес” здійснюється за рахунок коштів, наданих Китаєм під державні гарантії уряду України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас