Казначейські векселі хочуть видавати на термін до 5 років зі ставкою до 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казначейські векселі хочуть видавати на термін до 5 років зі ставкою до 5%

Казна та Політика
735
Народний депутат від фракції Партії регіонів Валерій Омельченко, який у квітні цього року вніс до парламенту з підтримкою уряду резонансні законопроекти про фінансові та казначейські векселі, уточнив умови їх випуску: термін обігу – до 5 років, прибутковість – до 5%.
Текст відповідних поправок до держбюджету-2013 про реструктуризацію бюджетної заборгованості (№2290), зареєстрований у Верховній Раді 12 червня, оприлюднений сьогодні.
Згідно з ним, Кабмін може використовувати казначейські векселі в установлених ним обсягах для реструктуризації бюджетної заборгованості, яка виникла станом на 1 січня 2013 року.
У пояснювальній записці до документа уточнюється, що кредиторська заборгованість загального фонду держбюджету на 1 січня 2013 становила 4,35 млрд грн порівняно з 2,19 млрд грн роком раніше.
Друге призначення цих інструментів – оформлення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість, якщо платник податків вибрав такий варіант розрахунків, говориться в законопроекті.
Крім того Омельченко знову пропонує сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства до загального фонду держбюджету.
Як повідомлялося, вексельні ініціативи депутата були схвалені фінансовим блоком уряду, однак поки знайшли підтримки в парламенті, в тому числі через позицію низки членів самої фракції Партії регіонів.
Лідер цієї фракції Олександр Єфремов 7 червня повідомив, що є ще три або чотири спірних питання: на який термін і під які відсотки будуть випускатися векселі, в якому порядку вони будуть авалюватися. Він додав, що у фракції пропонують випускати векселі на 5 років з можливістю щорічного погашення 20% основної суми боргу в рахунок сплати податкових зобов’язань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас