Укрзалізниця має намір знову випустити євробонди в I півріччі 2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця має намір знову випустити євробонди в I півріччі 2014

Казна та Політика
108
Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) планує в першому півріччі 2014 знову здійснити випуск єврооблігацій, повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак.
“Ми – єдине держпідприємство в Україні, яке розмістило єврооблігації без підтримки держави на $ 500 млн і вже через 2-3 дні отримало суверенний рейтинг Standard & Poor’s. Наступного року також будемо випускати”, – сказав він під час конференції “ABC: Ukraine & Partners” в Києві в п’ятницю.
За його словами, випуск єврооблігацій в наступному році “буде простішим, так як тепер в “Укрзалізниці” є досвід, довіра міжнародних компаній і партнери”.
Як повідомлялося, 15 травня поточного року відбулося дебютне розміщення п’ятирічних єврооблігацій “Укрзалізниці” на $ 500 млн під 9,5% річних. Лід-менеджерами виступили Barclays, Morgan Stanley і Sberbank CIB.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s Ratings 21 травня підвищило довгостроковий кредитний рейтинг “Укрзалізниці” до “B” з “B-” і зняло його з перегляду, куди він був поміщений для можливого підвищення на початку травня цього року.
“Підвищення переважно відображає, наш погляд, поліпшення ліквідної позиції “Укрзалізниці” після розміщення п’ятирічних єврооблігацій на $ 500 млн”, – говорилося в повідомленні агентства.
Прогноз рейтингу “негативний”.
S & P вважає, що хоча обсяг випуску виявився меншим, ніж очікувалося, виручка від єврооблігацій дозволить компанії вирішити проблему невідповідності генерування грошових потоків і амортизації боргу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас