Бізнесмени назвали основні перешкоди для розвитку економіки, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмени назвали основні перешкоди для розвитку економіки, - дослідження

Казна та Політика
1490
Основні перешкоди на шляху поліпшення інвестиційного клімату в Україні бізнес бачить у корупції, судовій системі, рейдерстві, адміністративних бар’єрах для бізнесу. Такі дані дослідження компанії Research & Branding.
Найбільш гострими проблемами, які вимагають активного втручання уряду, на думку бізнесу, є:
- боротьба з корупцією,
- реформування судової системи,
- ліквідація адміністративних бар’єрів.
Активність влади у цих напрямках, вважають інвестори, буде сприяти тому, що компанії стануть активніше інвестувати в бізнес в Україні.
При цьому респонденти дослідження відзначили, що податкова система входить в 4-ку найменш сильних перешкод для інвестиційної активності. Такі дані дослідження компанії Research & Branding.
«Багато експертів припускали, що інтеграція податкової та митної служб в єдине Міністерство доходів і зборів може насторожити бізнес-спільноту. Результати дослідження показують, що ніяких панічних настроїв з цього приводу в підприємницьких колах не відзначається», – коментує експерт-соціолог Research & Branding Євген Копатько.
Так, після об’єднання у підприємців знизився запит на спрощення податкової звітності та кількість перевірок у порівнянні з 3 кварталом 2012 року знизилася: з 18,3% до 6,5% і з 5,2% до 1,5% відповідно.
«Тут, мабуть, варто говорити про те, що своїми діями Міністерство доходів і зборів запити інвесторів задовольнило, тому ці аспекти взаємовідносин з державою бізнес турбують менше», – каже Євген Копатько.
Найбільш затребуваними поліпшеннями в податковій системі на даний момент є:
- зменшення податкової завантаження / податкових ставок (16,5%),
- зменшення кількості податків (14,5%),
- удосконалення законодавства (11%), але в той же час 10,5% інвесторів зацікавлені в зниженні частоти змін Податкового кодексу.
У травні 2013 року компанія Research & Branding опитала понад 200 керівників підприємств, що інвестують в Україну. Це вже третя хвиля опитування – компанія вивчала настрої інвесторів в квітні і жовтні 2012 року, які оцінюють бізнес-клімат в Україні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас