RWE: реверсні поставки газу через Словаччину можуть врятувати Україну від Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RWE: реверсні поставки газу через Словаччину можуть врятувати Україну від Газпрому

Енергетика
1004
Німецька компанія RWE Supply & Trading, яка постачає російський газ в Україну реверсним шляхом через Польщу та Угорщину, підтверджує намір почати постачання через Словаччину.
“Ми поставляємо газ в Україну через Польщу з листопада 2012 року. Ми продовжуємо поставляти і будемо продовжувати це робити. У нас є існуючі контракти з українськими партнерами, і ми їх плануємо продовжити. Ми також плануємо почати постачання газу зі Словаччини, і це третій, найважливіший варіант”, – повідомив глава RWE Supply & Trading Стефан Юдіш.
За його словами, після налагодження імпорту газу через Словаччину Україна зможе забезпечити себе імпортним газом тільки за рахунок реверсних поставок. Згідно з планами на цей рік, “Нафтогаз” купить 18 млрд кубометрів газу у “Газпрому”.
При цьому Юдіш підкреслив, що для початку постачань газу через Словаччину необхідно вирішити як політичні, так і технічні питання. “З відкриттям реверсного потоку зі Словаччини стане можливе використання українських підземних сховищ газу (для європейських компаній), але їх можна буде використовувати, тільки коли газ зможе вільно входити і виходити з України”, – додав він.
Нагадаємо, з листопада 2012 року, коли почалися реверсні поставки газу з Європи, в Україну було імпортовано 420 млн кубометрів газу. На цей рік заплановано імпорт у розмірі 1,3 млрд кубометрів газу.
Через Словаччину обсяги поставок можливі аж до 30 млрд кубометрів на рік, заявляли в “Укртрансгазі”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас