Одна людина не повинна бути гальмом інтеграції в ЄС, але в Україні є низка проблем у правовій сфері - президент Литви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна людина не повинна бути гальмом інтеграції в ЄС, але в Україні є низка проблем у правовій сфері - президент Литви

Казна та Політика
459
Одна людина не може бути гальмом інтеграції України в Європейський союз, але справа екс-прем’єра Юлії Тимошенко може символізувати більш широкі процеси, що відбуваються в цій країні, вважає президент Литви Даля Грібаускайте.
“Я розумію, що одна людина не повинна бути гальмом (інтеграції в ЄС – BNS), але якщо ця людина і її справа символізує певний процес у країні, а деякі держави і бачать цю справу так, то це зовсім інша проблема”, – заявила вона в четвер BNS по телефону із столиці Словаччини, де проходить зустріч глав країн Центральної Європи.
У зустрічі беруть участь 19 президентів країн ЄС і глава Євросоюзу Герман Ван Ромпей.
За її словами, на цій зустрічі вона має намір провести “підготовчі бесіди” і почати справи для вільнюського саміту, який відбудеться в листопаді”.
На осінньому саміті у Вільнюсі, як очікується, буде підписаний договір між ЄС і Україною, а також з Молдавією.
“Ведуться успішні бесіди, і ми вважаємо, що в обох країн дійсно непогані перспективи. Я хочу порадіти тому, що тільки з Молдавією ми завершили переговори щодо договору про вільну торгівлю, тому у Вільнюсі можливе вже парафування цього договору. Ну і, звичайно, я намагаюся об’єднати фронт, як я це сама називаю, або спільну групу країн, які дійсно підтримують устремління України, щоб у Вільнюсі було якомога більше країн, які готові підтримати перспективу підписання договору про асоціативне членство України в ЄС”, – сказала президент.
“Звичайно, ми нагадуємо Україні, що одностороннього руху немає, необхідно, щоб і Україна далі прагнула і поспішала з реалізацією правових реформ і забезпечила права людини”, – сказала Д.Грібаускайте.
За її словами, “ці учасники, які сьогодні перебувають у Братиславі і пан Герман Ван Ромей, президент Ради ЄС – ми все ясно усвідомлюємо і наші думки щодо перспектив України в ЄС великою мірою співпадають”.
Литва стане головувати в Раді ЄС 1 липня. Саміт Східного партнерства ЄС відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас