Apple звинувачують у змові з видавництвами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple звинувачують у змові з видавництвами

Світ
355
Едді Кью, глава підрозділу Apple, що займається розробкою iTunes, стверджує, що компанія ніколи не намагалася встановити монопольно-високі ціни на електронні книги і зростання цін деяких бестселерів ніяк не пов’язаний з виходом Apple на цей ринок.
Зі свого боку, держава називає Кью «головним координатором змови» між Apple і великими видавництвами, що призвела до повсюдного зростання вартості електронної літератури.
Як доказ наводиться більше сотні телефонних дзвінків і написаних від руки повідомлень, якими обмінялися з Едді Кью представники видавництв.
Глава iTunes визнав, що одночасно вів переговори з п’ятьма партнерами – Penguin, Simon & Schuster, HarperCollins, Hatchette і Macmillan. Він навіть повідомляв кожному з них, як йде спілкування з його конкурентами. Але топ-менеджер Apple стверджує, що його метою було укладання контрактів, а не піднімання цін.
Крім того, він хотів зробити останній подарунок Стіву Джобсу, який вже відчував себе дуже погано, і запустити продаж електронних версій книг в iTunes одночасно з виходом першого iPad.
 
«Стіву недовго залишалося жити, коли ми випустили iPad … Я хотів зробити справу вчасно, тому що це було важливо для нього», – сказав Едді Кью.
І все-таки, влада як і раніше стверджує, що в 2009-2010 рр. Apple порушила антимонопольне законодавства, домовившись з видавництвами про ціни на книги за умови отримання 30% комісійних за підсумками кожної покупки в iTunes. Ритейлери втратили можливість визначати вартість електронної літератури. Видавництва змусили Amazon, якій належало 90% ринку, перейти на ту ж модель. Ціни на бестселери в цей же час підскочили на $ 4-5.
Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в Росії Аpple відмовили в реєстрації товарного знаку, визнавши iPhone недостатньо унікальним.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас