Благодійні валютні пожертвування на суму, що перевищує 850 грн пропонують завіряти нотаріально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Благодійні валютні пожертвування на суму, що перевищує 850 грн пропонують завіряти нотаріально

Казна та Політика
575
Благодійні валютні пожертвування на суму, що перевищує п’ятдесятикратний розмір оплати, пропонують завіряти нотаріально. Така норма закладена в законопроекті Міністерства юстиції України “Про внесення змін до закону “Про благодійну діяльність та благодійні організації”, передає прес-служба відомства.
“Проектом закону пропонується встановити, що договір про благодійну пожертву валютних цінностей на суму, що перевищує п’ятдесятикратний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, повинен укладатися в письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню”, – йдеться в повідомленні.
Таким чином, зазначають у Мін’юсті, закон “Про благодійну діяльність та благодійні організації” планується узгодити з нормами Цивільного кодексу України щодо посвідчення договору про благодійну пожертву валютних цінностей.
Також, законопроектом пропонується виключити з видів благодійної діяльності негрошові лотереї, оскільки законодавство не містить такого поняття.
Нагадаємо, що згідно з пунктом 5 розділу XX Перехідних положень Податкового кодексу України, розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян встановлено на рівні 17 грн.
“Якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги , визначеної підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 розділу IV цього Кодексу для відповідного року”, – йдеться в тексті документа.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас