Аналітики: відпочиваючі в Криму живуть далеко від моря і без зручностей, а платять як за готель в Туреччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: відпочиваючі в Криму живуть далеко від моря і без зручностей, а платять як за готель в Туреччині

Світ
1256
Відпочити цього літа на кримському узбережжі коштує від 50 гривень з особи за ліжко. За ці гроші власники житла пропонують місце в кімнаті без особливих зручностей і кондиціонера. Кімнати зі зручностями обійдуться наймачам вже від 100 гривень на добу, розповідають аналітики Slando.
Зняти кімнату з двома спальними місцями, зручностями, відносно новими меблями і кондиціонером обійдеться вже мінімум в 150 гривень за добу. І це у відносній віддаленості від моря. Наприклад, в Орлівці, під Севастополем, кімната в приватному будинку в 15 хвилинах ходьби від моря пропонується за 200 гривень на добу.
На популярних курортах ціни можуть перевищувати мінімальні в кілька разів. А в липні і серпні вартість проживання виростає ще в середньому на 10-20%.
Якщо підсумувати витрати на відпочинок в Криму, то отримана сума буде приблизно відповідати вартості путівки в тризірковий готель в Туреччині. Наприклад, якщо пара з Києва відправиться на тижневий відпочинок до Криму, то на проїзд у поїзді (плацкарт), проживання без зручностей і мізерне харчування вони витратять більше 2000 гривень за тиждень. І це не враховуючи додаткові витрати на розваги, екскурсії і т.д.
Відпочинок з відносним комфортом (кімната на двох з новими меблями, технікою і кондиціонером) і поїздкою в купе обійдеться вже мінімум в 4200 гривень. Якщо летіти в Крим на літаку, то бюджет на відпочинок перевалить за 5000 гривень.
При цьому тижневий відпочинок у Туреччині обійдеться від 2500 гривень з особи. У цю вартість включені: авіапереліт, трансфер, страховка, проживання в тризірковому готелі з харчуванням за схемою «все включено» (all inclusive) і вечірня анімація. Тижневі путівки в єгипетські готелі класу «три зірки» стартують від 3200 гривень з особи. Таким чином, різниця у вартості між відносно комфортним відпочинком в Криму та на курортах Туреччини практично відсутня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас