Повінь на півночі Німеччини досягло свого піку (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повінь на півночі Німеччини досягло свого піку (ФОТО)

Світ
1876
Повінь, яка почалася в Німеччині майже два тижні тому і днями дійшла до півночі країни, досягла в цих регіонах пікових значень або впритул до них наблизилася. Швидкого полегшення ситуації не очікується, так як вода буде спадати дуже повільно, і загроза прориву дамб зберігатиметься ще не один день.
У північній землі Шлезвіг-Гольштейн четвертий, вищий рівень тривоги оголошено в розташованому на Ельбі місті Лауенбург, населення якого перевищує 11 тисяч осіб. Тут затоплено історичний центр, евакуйовано близько 300 осіб, повідомив РІА Новини по телефону представник місцевого відомства з захисту від НС. У ніч на середу рівень води піднявся до 9,63 метра (на 4,6 метри вище норми). “Ми припускаємо, що досягли “вершини айсберга”, і більше вода не буде підніматися. Але і на цьому рівні вона протримається досить довго. Так що ми продовжуємо стежити за станом дамби, яка захищає місто від затоплення”, – сказав співрозмовник агентства.
Ахім Штольц, представник відомства водного господарства, охорони природи і прибережних територій землі Нижня Саксонія, повідомив по телефону, що в цьому регіоні повінь на Ельбі також досягла свого піку або наблизилася до нього. “На сході землі вже навіть спостерігається деяке зниження рівня води. А західніше, в напрямку Гамбурга, пік буде досягнутий протягом дня. Напружена ситуація в місті Хітцаккер. Тут через загрозу прориву дамби був евакуйований історичний центр. Але поки вона тримається, і серйозних пошкоджень немає”, – сказав він.
У свою чергу представник регіонального кризового штабу в розташованій на південніше землі Саксонія-Ангальт заявив РІА Новини, що “ситуація в регіоні дуже суперечлива”. “З одного боку вода відступає – особливо на півдні та сході землі. Але на півночі, в окрузі Штендаль, положення дуже серйозне. Було кілька проривів дамб. І евакуація людей тут триває. Так, сьогодні ми евакуюємо ще близько 300 осіб, які не захотіли покинути будинки після прориву дамби в районі комуни Фішбек”, – сказав співрозмовник агентства.
Він додав, що напередодні в регіоні загинула ще одна людина. 61-річний чоловік намагався відкачати воду в підвалі за допомогою електричного насоса, і його вдарило струмом. Раніше повідомлялося про сім жертв повені в Німеччині.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас