Приватбанк обвинувачує ФДМУ в тиску на АКУ й учасників конкурсу з продажу 25%-ого пакета акцій НЗФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк обвинувачує ФДМУ в тиску на АКУ й учасників конкурсу з продажу 25%-ого пакета акцій НЗФ

Фондовий ринок
154
Обнародувана 26 березня 2003 року в.о. голови Фонду державного майна України Михайлом Чечетовим заява про відсутність у Приватбанку принципового права на участь у конкурсі і нібито нереальності його конкурсної пропозиції, є спробою грубого втручання чиновника в хід проведення конкурсу з продажу 25%-ого держпакету акцій ВАТ «Нікопольський завод феросплавів» і свідомого нанесення збитку ділової репутації банку. Про це повідомила прес-служба Приватбанку. За даними прес-служби, дана заява Чечетова є проявом некомпетентності осіб, відповідальних за приватизацію стратегічно важливих підприємств, і грубим порушенням закону з боку керівництва ФДМУ, оскільки ніхто, а тим більше керівник ФДМ, не має законного права давати оцінку пропозиціям претендентів до офіційного розгляду заявок. «Виходячи з останніх заяв в.о. голови ФДМУ Михайла Чечетова, у банку складається враження, що конкурс із продажу 25%-ого пакета акцій НЗФ є не частиною державної програми приватизації, а особистою ініціативою Чечетова, що бере на себе право вирішувати, хто має право брати участь, зневажаючи нормами закону, елементарної культури і ділової етики» - відзначається в заяві прес-служби Приватбанку.
Також прес-служба банку відзначає, що настільки «різкі» випади чиновника на адресу банку і відвертий тиск із боку ФДМУ на Антимонопольний комітет можуть служити ще одним доказом «замовленого» характеру конкурсу з продажу 25%-ого держпакету акцій НЗФ. Банк сподівається, що уряд і прокуратура України дадуть відповідну оцінку фактам незаконного тиску з боку і.о. голови ФДМУ на Антимонопольний комітет України, Приватбанк і інші учасники конкурсу з продажу 25%-ного пакета акцій НЗФ.
Зі своєї сторони, Приватбанк жадає від Чечетова публічного спростування інформації, що наносить збиток ділової репутації банку, і залишає право на захист ділової репутації в суді.
Приватбанк у черговий раз підтверджує свій намір брати участь у конкурсі на умовах чесної конкуренції і запропонувати за пакет акцій не менш 500 млн. грн.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас