Австрія почала виведення миротворців з Голанських висот, Росія готова вислати своїх солдатів на заміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія почала виведення миротворців з Голанських висот, Росія готова вислати своїх солдатів на заміну

Світ
496
Австрія в середу вранці почала виведення миротворчого контингенту з Голанських висот, де проходить лінія розмежування між військами Сирії та Ізраїлю. Агентство Associated Press демонструє кадри пересувань австрійських військових.
Минулого тижня австрійські власті оголосили про рішення вивести 377 своїх миротворців з 911, що знаходяться там, після загострення ситуації на кордоні. Як заявили в Міноборони Австрії, близько шести-восьми десятків миротворців повернуться на батьківщину до вечора 12 червня. Весь австрійський корпус покине Голанські висоти протягом двох-чотирьох тижнів.
Миротворчий контингент ООН був розміщений на Голанських висотах з 1974 року. До групи також входять 341 філіппінський солдат і 193 представників армії Індії.
Росія готова забезпечити безпеку на Голанських висотах
Минулого тижня президент Володимир Путін заявив, що Росія може замінити своїми силами австрійців, що йдуть з Голанських висот.
Напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, відповідаючи на запитання журналістів у Ріо-де-Жанейро, пояснив, що ініціатива Москви в направленні своїх миротворців на Голанські висоти продиктована не бажанням посилити вплив у регіоні, “а прагненням забезпечити безпеку на крихкій ділянці Близького Сходу”.
За словами Лаврова, остаточне рішення з даного питання залежить від позицій Ізраїлю та Сирії. “Можу запевнити, у разі згоди Ізраїлю та Сирії та прийняття відповідного рішення генеральним секретарем ООН наші миротворці з честю і гідно виконають завдання щодо стабілізації обстановки в цьому регіоні”, – заявив глава російського МЗС.
Питання про позицію Ізраїлю з даного питання обговорювалося на минулому тижні в ході телефонної бесіди прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з російським президентом Володимиром Путіним, а також могло підніматися під час візиту до Москви заступник міністра закордонних справ Зєев Елькіна.
На цьому тижні міністерство оборони тихоокеанської острівної держави Фіджі повідомило, що направить своїх військовослужбовців на Голанські висоти для служби в рамках міжнародного контингенту ООН зі спостереження за роз’єднанням.
Тим часом ситуація на Голанських висотах залишається напруженою. На тлі загострення збройного конфлікту між регулярною армією Сирії та повстанськими угрупованнями сирійської опозиції посилилися зіткнення в околицях Кунейтра. Вранці в середу бої відновилися.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас