Азаров похвалився покращенням в рейтингу конкурентоспроможності - все завдяки "покращенням" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров похвалився покращенням в рейтингу конкурентоспроможності - все завдяки "покращенням"

Казна та Політика
475
Поліпшення позиції України в рейтингу конкурентоспроможності Інституту розвитку менеджменту швейцарської бізнес-школи (IMD) є результатом урядових реформ, що проводяться урядом України.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів.
«Україна поліпшила свої результати відразу на 7 пунктів, випередивши такі країни як Угорщина, Бразилія, Словенія, Хорватія. Це визнання нашої системної роботи, спрямованої на лібералізацію податкової та митної систем, дерегуляцію, створення сприятливого торгового режиму завдяки зонам вільної торгівлі з більшістю країн світу, подолання енергетичної залежності і зміцнення банківської системи», – сказав Азаров.
Як повідомляв УНІАН, Україна в 2013 році піднялася на сім позицій у рейтингу конкурентоспроможності Інституту розвитку менеджменту швейцарської бізнес-школи (IMD) – до 49-го місця з 56-го, розмістившись між Колумбією та Угорщиною.
Цього року Інститут присудив Україні індекс конкурентоспроможності на рівні 54,2.
У торішньому рейтингу IMD Україна піднялася на одну позицію, чому посприяло зниження рейтингу Греції, яка опустилася з 56-го до 58-го місця, пропустивши Україну і Хорватію.
У рейтингу бере участь 60 держав, серед яких лідирують США, Швейцарія, Гонконг, Швеція, Сінгапур.
Довідка УНІАН. Інститут розвитку менеджменту швейцарської бізнес-школи (Institute of Management Development, IMD) – провідний в Європі Інститут менеджменту, що базується в Лозанні (Швейцарія). Центр щорічно публікує результати глобального дослідження конкурентоспроможності країн світу – The World Competitiveness Yearbook, яке проводиться з 1989 року у співдружності з дослідницькими організаціями по всьому світу.
Під конкурентоспроможністю країни Інститут менеджменту розуміє здатність національної економіки створювати і підтримувати середовище, в якому виникає конкурентоспроможний бізнес.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас