Ізраїль не атакуватиме Сирію, навіть якщо там розмістять російські комплекси С-300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль не атакуватиме Сирію, навіть якщо там розмістять російські комплекси С-300

Світ
575
Ізраїль не стане наносити удари по Сирії навіть у разі розміщення там російських комплексів протиповітряної оборони С-300, з такою заявою виступила заступник міністра МВС країни Фаїна Кіршенбаум.
Політик вирішила спростувати думку американських експертів, розтиражовану журналістами. “Це домисли експертів. Ізраїль може тільки захищати свої кордони, у нас немає жодного інтересу нападати на Сирію. Ми всі з хвилюванням стежимо за тим, що відбувається в Сирії. Нас хвилює вихід австрійських миротворців з кордонів Голанських висот, оскільки вони були одними з кращих сил, які перебували на нашому кордоні”, – каже Кіршенбаум.
Заступник міністра сподівається, що ООН знайде альтернативу австрійським миротворцям, які покинули Голанські висоти після захоплення сирійської опозицією пропускного прикордонного пункту “Кунейтра”. В ході боїв за “Кунейтра” один артилерійський снаряд впав на табір миротворців ООН. Тоді був поранений один філіппінський військовий.
Коментуючи ініціативу президента Росії Володимира Путіна про заміщення австрійських військ російськими, Кіршенбаум нагадала, що в міжнародних документах зафіксовано, які миротворці можуть відправитися на Голани. “По-перше, є міжнародні договори, в яких визначено, які сили там можуть бути. Якщо не помиляюся, там зазначено, що країни, представлені в Раді Безпеки ООН, не можуть перебувати на цьому кордоні”, – заявила політик, зазначивши, що Ізраїль буде радий “будь-яким військам, які зайдуть туди і допоможуть зберегти спокій на цьому кордоні”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас