Google купив ізраїльський навігаційний сервіс Waze - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купив ізраїльський навігаційний сервіс Waze - ЗМІ

Світ
289
Корпорація Google купила ізраїльський навігаційний сервіс Waze. Про це повідомляється в офіційному блозі Google.
Розробники Waze продовжать працювати над ним в Ізраїлі, а сам сервіс залишиться самостійним продуктом. Разом з тим, деякі функції сервісу будуть використані в картографічному сервісі Google Maps. Waze натомість отримає доступ до пошукових функцій Google.
Фінансових подробиць угоди Google не розкриває. Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Waze обійдеться корпорації в 1,1 мільярда доларів. Ізраїльське видання Globes оцінювало угоду в 1,3 мільярда доларів.
Про те, що Google може купити Waze, ЗМІ дізналися за кілька тижнів до публічного оголошення угоди. Крім того, повідомлялося про те, що соцмережа Facebook і компанія Apple також претендують на купівлю ізраїльського сервісу.
Waze – це мобільний навігаційний додаток, інформацію в якому формують самі користувачі. Вони, зокрема, вказують маршрути проїзду і час, витрачений на дорогу. У вересні 2012 року, коли Apple визнала провал власного картографічного додатку, користувачам iPhone і iPad запропонували вибрати одне з «вдалих» рішень. У їх числі згадувався Waze.
Сервіс був запущений в 2008 році, а на сьогоднішній день, як стверджують розробники, ним користується більше 50 мільйонів чоловік. Google назвала аудиторію Waze «ДНК сервісу» і пообіцяла впритул з нею взаємодіяти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас