У США зростає кількість компаній, що планують збільшувати штат - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США зростає кількість компаній, що планують збільшувати штат - дослідження

Світ
169
Кількість американських роботодавців, які планують наймати нових співробітників, збільшується, повідомляє MarketWatch з посиланням на дослідження рекрутингової компанії Manpower.
При цьому поліпшення настрою роботодавців відзначається в усіх галузях, а також на всій території США.
Чистий показник компаній, що планують нарощувати штат співробітників в третьому кварталі 2013 року, склав 12% – це на 1 процентний пункт вище як від рівня другого кварталу цього року, так і третього кварталу минулого року.
Показник розраховується як різниця між відсотком роботодавців, які збираються збільшувати число співробітників, і відсотком тих, хто має намір скорочувати робочі місця. При хорошому стані ринку праці цей показник зазвичай становить 25-25%.
“Американський ринок праці відновлюється дуже повільними темпами, також зростає прагнення компаній збільшувати число співробітників”, – відзначає президент Manpower Group Джонас Прісінг.
Згідно з даними міністерства праці США, опублікованими минулого тижня, число робочих місць в економіці країни збільшилося в травні 2013 року на 175 тис., що стало максимальним приростом з лютого. Рівень безробіття в США піднявся до 7,6% з квітневих 7,5% у зв’язку зі зростанням чисельності працездатного населення на 420 тис. осіб.
“Це ще один приклад поліпшення довіри роботодавців на тлі повільного, але стійкого зростання, – коригування намірів у плані найму співробітників”, – говорить Дж. Прісінг.
Відповідно до результатів опитування, збільшення найму в майбутньому кварталі планується у всіх 13 галузях, при цьому найбільше підвищення – у розважальному секторі та готельному бізнесі.
Зростання очікується і в кожному з чотирьох основних регіонів США: на Заході нарощувати штат співробітників планують 13% роботодавців, на Середньому Заході – 12%, на Півдні – 12% і на Північно-Сході – 9%.
Дослідження Manpower проводиться на основі опитування більше 18 тис. роботодавців в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас