Віце-прем'єр: ємність українського ринку ліків - 3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр: ємність українського ринку ліків - 3 млрд євро

Казна та Політика
290
Ємність українського ринку ліків становить близько 3 мільярдів євро, що робить його привабливим для підробки продукції. Про це під час конференції сказав віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко.
Він констатував, що завдяки зусиллям контролюючих органів в Україну не було допущено близько 8 млн засобів не належної якості. Також, за його словами, покращенню якості медикаментів на українському ринку сприяло введення кримінальної відповідальності за підробку ліків.
Віце-прем’єр нагадав, що в 2012 році ця відповідальність була посилена.
У контексті поліпшення якості медикаментів, що продаються на українському фармакологічному ринку, Грищенко зазначив, що з 1 березня в Україні запроваджено ліцензування імпортної продукції. На його думку, це сприятиме посиленню відповідальності виробників продукції.
У свою чергу, як уточнив на прес-конференції голова Державної служби з лікарських засобів Олексій Соловйов, за підробку лікарських засобів передбачена “кримінальна відповідальність терміном від 3 років до довічного ув’язнення”.
Говорячи про посилення контролю за якістю ліків, він зазначив, що в Україні планують ввести додаткове маркування всіх лікарських засобів. Соловйов уточнив, що таке маркування “буде введене одночасно з ЄС”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас