Вертоліт Януковича дорожчий, ніж у Путіна і Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вертоліт Януковича дорожчий, ніж у Путіна і Обами

Казна та Політика
924
Вертоліт Януковича коштує 17 млн доларів, тоді як вартість вертольота канцлера Німеччини Ангели Меркель – 15 млн доларів, російського президента Володимира Путіна – 8,2 млн доларів, президента США Барака Обами – 6,4 млн доларів.
Янукович літає на італійському гелікоптері AgustaWestland АW139 до Києва зі своєї резиденції в Межигір’ї з 2010 року. Це, можливо, найдорожчий вертоліт з тих, які використовують глави держав.
“Вартість гелікоптера, за версією Януковича, близько 6-9 млн доларів, але ЗМІ раніше повідомляли, що вертоліт українського президента укомплектований на 17 млн доларів без урахування внутрішньої обробки”, пише видання.
Як відомо, ТОВ “Центравіа” надає для перевезення Януковича вертоліт Agusta-139 і реактивний літак Falcon-900.
Як сказано в розслідуванні Української правди “Таємниця вертольота Януковича захована у “Межигір’ї”, головним засновником ТОВ “Центравіа” виступила фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії.
Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні – на Британських Віргінських островах.
Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером української фірми “Танталіт”, якій номінально належить резиденція “Межигір’я”, де мешкає президент Янукович.
У 2011 оренда для Януковича вертольота Agusta-139 і повітряного судна Falcon-900 обійшлася бюджету у вдвічі меншу суму – 3,5 мільйона гривень.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас