США та Японія виходять з кризи - експертна доповідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США та Японія виходять з кризи - експертна доповідь

Казна та Політика
591
Сполучені Штати Америки та Японія залишаються двома провідними економіками світу, індекс розвитку яких демонструє стійку тенденцію до зростання, що свідчить про вихід цих країн із кризи. Про це йдеться в червневій експертній доповіді Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), опублікованій на сайті організації.
«США і Японія – єдині держави, в яких об’єднаний випереджаючий індекс, що відображає ключові показники і тенденції економічної активності, залишається стійким. У більшості інших країн цей індекс обмежений сьогочасною кон’юнктурою», – йдеться в доповіді.
Експерти ОЕСР відзначають, наприклад, що в Єврозоні кризові явища не подолані, однак ситуація різниться від країни до країни. «Зокрема, в Німеччині економічне зростання стає тенденцією, а у Франції які-небудь зміни відсутні», – підкреслюють експерти.
При цьому їх прогноз щодо Росії та країн Південно-Східної Азії (а саме Індії) – переважно негативний. Зокрема, випереджаючий індекс Росії вказує на те, що в країні сповільнюється економічна активність, а в Індії – має негативні значення.
У цифровому вираженні найвищий бал за випереджаючим індексом отримала Японія – 101,1 пункт, найменший – у Індії – 97,3, у Росії – 98,5, у Канади та Бразилії – обидві країни отримали 99,4 пунктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас