Банк Кіпру запідозрили в афері з покупкою російського Юніаструм банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Кіпру запідозрили в афері з покупкою російського Юніаструм банку

Кримінал
708
На Кіпрі розпочато розслідування щодо обставин купівлі Банком Кіпру в 2008 році російського “Юніаструм банку”. Цього зажадав президент республіки Нікос Анастасіадіс.
У поширеній сьогодні на сайті прес-служби уряду заяві заступника офіційного представника уряду Віктора Пападопулоса йдеться, що недавні звинувачення голови Демократичної партії (ДИКО) Кіпру Маріоса Карояна у зв’язку з висновками консалтингової компанії “Альварес енд Марсал” (Alvarez & Marsal) про купівлю банківської установи в Росії Банком Кіпру “розглядаються президентом республіки як надзвичайно серйозні”. “У цьому зв’язку президент республіки обмінявся думками з генеральним прокурором з приводу подібних звинувачень і попросив, щоб вони були якомога швидше вивчені”, – йдеться в заяві. У ньому також наголошується, що Анастасіадіс висловився за призначення, у разі необхідності, групи слідчих для проведення кримінального розслідування цієї справи.
Генеральний прокурор Петрос Клерідіс підтвердив, що увечері в понеділок він говорив з президентом Анастасіадісом і повідомив, що вже зв’язався з главою поліції в цілях негайного початку слідства.
Міжнародна консалтингова компанія “Альварес енд Марсал” була залучена в березні для аудиту найбільшого на острові Банку Кіпру, який опинився на межі банкрутства. На початку квітня вона представила доповідь, в якій виявила низку порушень у діяльності банку, зокрема, встановила, що його колишнє керівництво знищило важливі компрометуючі документи. Доповідь складається з чотирьох розділів, що стосуються покупки грецьких державних облігацій Банком Кіпру, поширення діяльності банку в Росії завдяки покупці в 2008 році “Юніаструм Банку” і виходу банку на румунський ринок. Четвертий розділ присвячений перетворенню дочірнього банку “Марфін Егнатія” (Marfin Egnatia) у відділення “Кіпрського народного банку” у березні 2011 року. Цей банк в даний час фактично ліквідований в процесі реструктуризації та консолідації з Банком Кіпру на вимогу “трійки” міжнародних кредиторів.
Висновки “Альварес енд Марсал” були передані в Центральний банк Кіпру, генеральному прокурору та голові парламенту Кіпру.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас