Спецназ розігнав протестувальників у Стамбулі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецназ розігнав протестувальників у Стамбулі

Світ
764
Бійці турецького поліцейського спецназу у вівторок встановили контроль над площею Таксим – оплотом виступів проти уряду демонстрантів, передає місцеве телебачення.
Цьому передували зіткнення з групою демонстрантів. Поліція використовувала для їх розгону сльозогінний газ і водяні гармати, демонстранти у відповідь кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю.
Перед цим поліцейські закликали демонстрантів відійти з площі в парк Гезі, який не буде заторкнутий операцією, додаючи, що не мають наміру завдавати їм шкоди. “Нам не подобається ця ситуація, ми не хочемо втручатися або завдавати вам шкоди. Будь ласка, йдіть”, – звернувся один з поліцейських до демонстрантів через гучномовці.
На кадрах, які транслює телебачення, видно, що на площі зосереджені поліцейські бронеавтомобілі.
Губернатор Стамбула Хюсейн Авні Мутлу заявив, що мета поліцейської операції – очистити від плакатів та прапорів встановлений в центрі площі пам’ятник Ататюрку. Деякі плакати вже зняті з будівлі, що стоїть поруч з площею, їх замінили на турецький прапор і портрет Ататюрка.
Виступи в Туреччині почалися 11 днів тому з акції екологів, які висловили протест проти реконструкції парку Гезі в центрі європейської частини Стамбула. Незабаром маніфестації перекинулися на ряд інших міст країни і набули яскраво вираженого антиурядового характеру.
Глава турецького уряду Тайіп Реджеп Ердоган у середу має намір провести зустріч з представниками протестувальників, які вимагають його відставки, повідомив раніше віце-прем’єр Бюлент Аринч. “Наш прем’єр проведе зустрічі з деякими представниками угруповань, які організували ці маніфестації. Я думаю, що зустріч пройде в середу”, – сказав Арич.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас