Валютні ігри Вашингтона обвалили індійську рупію до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні ігри Вашингтона обвалили індійську рупію до рекордного мінімуму

Валюта
1215
Курс індійської рупії різко знизився в парах з багатьма валютами в ході торгів і досяг рекордного мінімуму відносно до долара США в рамках масштабного розпродажу валют країн з економікою, що розвивається на тлі побоювань, що Федеральна резервна система (ФРС) незабаром перейде до згортання програм кількісного пом’якшення (QE).
Протягом сесії 10 червня індійська нацвалюта опустилася більш ніж на 1,5% – до 57,98 рупії за долар. Попередній мінімум (57,32/$1) був досягнутий в середині 2012 року.
“Те, що зараз відбувається, стосується не тільки Індії. У всіх emerging markets закінчуюється ліквідність. Порівняно з ПАР, Бразилією і Туреччиною Індія тримається десь посередині”, – заявив головний економіст JPMorgan Саджида чиною.
Оприлюднені в п’ятницю позитивні дані з ринку праці США посилили очікування, що ФРС приступить до скорочення покупок активів вже в найближчі місяці.
Раніше повідомлялося, що Центробанки і держфонди по всій планеті стали масово скуповувати норвезькі й шведські крони для збільшення своїх резервів.
Інтерес до скандинавських валют проявили, зокрема, керівник Держрезерву з Польщі, Росії, а також з Індонезії і ряду інших країн Азії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас