Відкриття станції метро "Теремки" у Києві може бути відкладено - скінчилися гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриття станції метро "Теремки" у Києві може бути відкладено - скінчилися гроші

Казна та Політика
622
Нова станція Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену “Теремки” не буде здана до 24 серпня, Дня Незалежності, як планувалося раніше, якщо не буде вирішено питання з фінансуванням, заявив генеральний директор ПАТ “Київметробуд” Володимир Петренко.
“Сьогодні вже дуже складно сказати, що на День Незалежності ми її здамо, але чекаємо, які будуть рішення щодо фінансування. Якщо фінансування буде йти так само, то, звичайно, ми не вкладемося в цей термін. Хоча потенціалу “Київметробуду” достатньо, щоб все ще поборотися за День Незалежності”, – сказав гендиректор “Київметробуду” в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, в цілому вартість будівництва пускової ділянки становить 830 млн грн, проплачено з них 128 млн грн: у квітні з державного бюджету виділено 96 млн грн, решта коштів – з міського бюджету. У той же час вартість вже виконаних робіт становить близько 400 млн грн.
“Ми взяли кредит у банку і платимо 1,5 млн грн на місяць за цим кредитом. Загалом, інвестують в це будівництво зараз всі учасники будівництва, і ось за рахунок їх заборгованості поки ведуться роботи”, – підкреслив Петренко.
При цьому він зазначив, що розвиток Куренівсько-Червоноармійської лінії не може зупинитися на станції “Іподром”, а станція “Теремки” планується кінцевої.
“Але будівництво на Теремки пробуксовує. Хоча тунелі там побудовані, зараз ведемо колійні роботи, платформа побудована, і зараз приступаємо до оздоблювальних робіт. Але це кінцева станція, там необхідно будувати тупики довжиною 300 м для обороту поїздів”, – пояснив гендиректор “Київметробуду” .
Петренко також зазначив, що ситуація у “Київметробуду” зараз “дуже складна”, оскільки крім станції “Теремки” у підприємства немає ніякого доробку для подальшої роботи. Зокрема, поки не вирішено питання з фінансуванням будівництва нової лінії метро на Троєщину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас