Старі стандарти для бензину можуть продовжити ще на два з половиною роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старі стандарти для бензину можуть продовжити ще на два з половиною роки

Енергетика
599
Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує Кабінету Міністрів затвердити технічний регламент “Щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива” з продовженням дії стандартів якості бензинів і дизпалива, що відповідають вимогам Євро-3, до кінця 2015 року, говориться в проекті постанови уряду .
Згідно з документом, введення в обіг автомобільних бензинів і дизпалива класу Євро-3 дозволяється до 31 грудня 2015 року, класу Євро-4 – до 31 грудня 2017 року, класу Євро-5 – на необмежений термін.
Забороняється використання в автомобільних бензинах класів Євро-3, Євро-4 і Євро-5 присадок, що мають у своєму складі з’єднання свинцю.
Для забезпечення систем каталітичної нейтралізації відпрацьованих газів транспортних засобів до складу бензинів не повинні включатися присадки, що містять фосфор.
Забороняється використання в автомобільних бензинах ароматичних амінів.
При цьому бензини можуть містити барвники і речовини-маркери.
Також дозволяється додавання до бензинів присадок, біоетанолу, етил-трет-бутилового ефіру, які не погіршують експлуатаційних показників палива, не впливають на екологічні, енергетичні та економічні показники двигунів.
Нагадаємо, проект технічного регламенту розроблявся з початку 2012 року.
У попередній редакції документа введення в обіг нафтопродуктів стандарту Євро-3 дозволявся до 2017 року, Євро-4 – до 2020 року, Євро-5 – без обмежень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас