S&P: Україна не піде на підвищення тарифів на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Україна не піде на підвищення тарифів на газ для населення

Енергетика
506
Україна, найімовірніше, не піде на підвищення тарифів на газ для населення з метою зниження потреб рекапіталізації НАК Нафтогаз України в найближчі два роки, що безумовно спричинить зростання дефіциту бюджету до 5%.
Про це повідомили в міжнародному рейтинговому агентстві Standard & Poor’s (S&P).
“Ми переглянули наші початкові очікування щодо того, що уряд в кінцевому рахунку підвищить внутрішні тарифи на газ з метою зниження потреб у рекапіталізації НАК Нафтогаз України. Як наслідок, наша оцінка середнього розміру дефіциту розширеного уряду (дефіциту бюджету) на 2012-2015 роки була підвищена з 4% до 5% ВВП”, – зазначили в агентстві.
На думку аналітиків S&P, ключовими проблемами, які також впливають на економічну ситуацію в Україні, залишаються політичні чинники, що перешкоджають проведенню структурних реформ, у тому числі подальшої консолідації бюджету; труднощі, пов’язані із забезпеченням зовнішнього фінансування і фінансування бюджету; тиск на фінансову систему, що характеризується високою борговим навантаженням, у зв’язку зі значною часткою проблемних кредитів.
Крім вищесказаного стало відомо, що S&P прогнозує зменшення до кінця 2013 року обсягу золотовалютних резервів Національного банку до $ 20 млрд (з нинішніх $ 24,541 млрд на 1 червня) і девальвацію гривні до 9,0 UAH/USD (нинішній офіційний курс – 7,99 UAH/USD).
Варто відзначити, що підвищення тарифів на газ для населення є однією з основних умов продовження результативної співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
Крім того, основними елементами нової програми повинні стати заходи, спрямовані на скорочення фіскального дефіциту та дефіциту рахунку поточних операцій, реформування банківського та енергетичного секторів з метою створення в Україні умов для стабільного економічного зростання та створення нових робочих місць.
Також, згідно з проектом меморандуму співпраці України з МВФ, оприлюдненим у ЗМІ, умовою відновлення співпраці з Фондом повинні стати скорочення дефіциту державного бюджету до не більше 2% ВВП в 2013 році і 1,9% – в 2014 році.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що S&P вважає малоймовірним досягнення українським урядом домовленостей з МВФ про нові кредити в 2013 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас