Україна просить Світовий банк відновіті пряму підтрімку свого бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна просить Світовий банк відновіті пряму підтрімку свого бюджету

Казна та Політика
469
Україна пропонує Світовому банку (СБ) повернуться до прямої підтримки бюджету, повідомляють в уряді.
“Було запропоновано відновити проект прямої бюджетної підтримки і збільшити ліміти кредитування на портфель проектів України”, – наголошується в повідомленні урядової прес-служби щодо змісту пропозицій, з якими виступила українська сторона в ході зустрічі першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова з делегацією СБ.
“Сергій Арбузов відзначив позитивну динаміку співпраці з організаціями Групи Світового банку, а також запевнив делегатів в готовності України розширити напрямки і сфери співпраці – зокрема, в роботі над новими проектами”, – повідомляють в уряді.
Глава делегації СБ, виконавчий директор по групі країн, до якої входить Україна, Франко Хеемскерк, у свою чергу відзначив активну реалізацію проектів українського портфеля і готовність Банку до подальшого поглиблення співпраці.
“Було домовлено про подальшу взаємодію у підготовці наступного засідання групи країн, яке відбудеться наприкінці травня наступного року в Україні”, – резюмує прес-служба уряду.
Нагадаємо, що в 2012 році ВВП України виріс тільки на 0,2%, а не на 3,9%, як прогнозував уряд, через що держбюджет не отримав близько 7,5% запланованих доходів, а дефіцит бюджету досяг 53,4 млрд грн ($ 6,7 млрд), або 3,8% ВВП, вдвічі перевищивши спочатку заплановану на рік суму і дефіцит в 2011 році. У нинішньому році країну чекають пікові виплати за зовнішнім боргом на суму близько $ 9 млрд, у тому числі близько $ 6 млрд країна винна МВФ.
Також відзначимо, що, за даними Мінфіну, дефіцит держбюджету України в січні-квітня 2013 року склав 16,145 млрд грн, що в 3,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (4,52 млрд грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас