Нафтогаз через суд вимагає більш 422 млн грн від ДТЕК, підконтрольної Ахметову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз через суд вимагає більш 422 млн грн від ДТЕК, підконтрольної Ахметову

Казна та Політика
490
НАК Нафтогаз через суд вимагає від енергогенеруючої компанії Київенерго, основним акціонером якої є підконтрольний Ахметову енергохолдинг ДТЕК, підконтрольний бізнесменові Рінату Ахметову, повернути 422,7 млн грн.
Відповідний позов був поданий 4 червня в Вищий господарський суд України у вигляді касаційної скарги на постанову Київського апеляційного господарського суду від 6 лютого 2013 року. Розгляд справи призначено на 11 червня.
У судових матеріалах вказано, що Нафтогаз вимагає від Київенерго виплатити заборгованість за договором купівлі-продажу природного газу від 30 вересня 2011 року.
Слід зазначити, що наприкінці березня 2013 Нафтогаз подав до Господарського суду Києва сім позовів з вимогою від своєї дочірньої компанії Газ України повернути 7,7 млрд грн. Ще один позов на суму 5,145 млрд грн був направлений до ПАТ Укртрансгаз, яка є оператором вітчизняної газотранспортної системи.
Нагадаємо, що раніше Нафтогаз оголосив про жорстку боротьбу з газовими боржниками.
Торік НАК Нафтогаз України підключила до цієї боротьби навіть силові органи – так прокуратура Кіровоградської області оголосила про порушення кримінальної справи щодо колишнього голови місцевого теплокомуненерго.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас