Гейтс вкладе $ 35 млн у соцмережу для вчених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс вкладе $ 35 млн у соцмережу для вчених

Світ
362
Творець Microsoft Білл Гейтс вклав $ 35 млн в стартап ResearchGate – соціальну платформу для спільної роботи над науковими дослідженнями. Проект представляє собою певний хаб для вчених, дозволяючи дослідникам презентувати свої роботи широкому загалу і формувати навколо них групи для подальших досліджень у сфері.
Відзначимо, що соціальна платформа ResearchGate була запущена в 2008 з ініціативи колишнього вченого-медика, а нині бізнесмена Іджада Мадіша. Доктор медицини, який розчарувався у звичних формах спілкування між вченими в ході підготовки дисертацій, запустив в інтернеті соціальний ресурс, що дозволяє вченим трудитися над своїми темами подібно до того, як програмісти працюють над відкритим ПЗ.
Веб-платформа, організована Мадішем, дає дослідникам можливість публікувати у відкритому доступі як готові публікації, так і “сирі” дані тестів, які потребують аналізу та обробки. Соціальні функції ResearchGate дають дослідникам можливість вести наукові дебати, а також знаходити колег, зайнятих у тій же сфері, і об’єднуватися в групи для спільної роботи. Підхід ResearchGate, таким чином, майже повністю аналогічний моделі розробки софтверних проектів.
“Ми хочемо бути лідерами у відкритій науці за аналогією з відкритим програмним забезпеченням”, – хвалить Мадіш свій стартап. На думку Мадіша, метою проекту є, як мінімум прагнення “змінити саме уявлення вчених про процес дослідження”.
На думку бізнесмена, консервативний підхід старшого покоління вчених поміняти досить непросто, тим не менш, проект знаходить все більше і більше визнання у молодих дослідників, які заробляють авторитет у своїх областях і цікавляться інноваційними підходами, запевняє творець проекту. Зараз на сайті вже більше 2,9 млн користувачів, серед яких найбільше вчених у галузі біології, медицини, IT, фізики та історії.
Повідомляється, що ідеалістичний фокус проекту сподобався багатьом інвесторам – серед яких, зокрема, засновник Microsoft Білл Гейтс, який знаменитий своїм інтересом до благодійності, зв’язався з організатором ResearchGate, після чого особисто прибув до Франції для переговорів про інвестиції. В результаті проекту дісталося $ 35 млн з персонального капіталу творця IT-гіганта.
Раніше повідомлялося, що фонд Білла Гейтса має намір розробити презерватив нового покоління.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас