Економіст: українські олігархи зациклились на перетасуванні старих радянських промислових активів - західні ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст: українські олігархи зациклились на перетасуванні старих радянських промислових активів - західні ЗМІ

Казна та Політика
3099
Придбання Рінатом Ахметовим Укртелекому у австрійської інвестиційної групи EPIC збурює нові хвилювання про те, скільки багатства нації наразі зосереджено в руках однієї людини. Про це пише Financial Times.
«Ця покупка турбує в тому сенсі, що вона нагадує, як багато активів в Україні потрапляють до рук занадто малої кількості людей, що обмежує конкуренцію», – відзначив в коментарі виданню голова аналітичного відділу київського інвестиційного банку Investment Capital Ukraine Олександр Вальчишен.
Посилаючись на зростаюче домінування Ахметова і жменьки інших впливових олігархів над економікою України, пан Вальчишен додав: «Замість того, щоб інвестувати в R&D (дослідження і розробки – Ред.)…найбільші бізнесмени України зациклились на перетасуванні» старих радянських промислових активів «з державної власності у приватні руки за здоровенними знижками». Вказуючи на глибокі економічні проблеми країни, пан Вальчишен додав: «Це не мало наслідком жодної вигоди для продуктивності на макрорівні».
Нагадаємо, фінансово-промислова група “Сістем Кепітал менеджмент” (СКМ) і EPIC 3 червня підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать корпоративні права ТОВ «ЄСУ» (Україна). У свою чергу, ЄСУ володіє 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком», найбільшого українського гравця фіксованого зв’язку, а також оператора мобільної мережі 3G.
Відтак група СКМ стане власником контрольного пакета “Укртелекому” після отримання всіх необхідних дозволів, зокрема від антимонопольних органів.
СКМ вже володіє оператором фіксованого зв’язку – групою Vega, а також є міноритарним акціонером компанії «Астеліт», оператора мобільного зв’язку Life:) – третього мобільного гравця країни.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас