У Росії можуть ввести податок на видобуток мамонтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії можуть ввести податок на видобуток мамонтів

Казна та Політика
612
У Державну Думу внесено законопроект, що прирівнює мамонтів до корисних копалин, а також вводить податок на їх видобуток. Документ опублікований в базі даних Держдуми.
Законопроект вводить поняття «промисловий видобуток викопної мамонтової фауни». Під цим розуміється вилучення із землі кісток, зубів, бивнів та інших трупних рештків мамонтів. Для промислового видобутку мамонтової фауни пропонується видавати ліцензії.
Регулювати планується видобуток вимерлих тварин і в наукових, і в комерційних цілях. Тим, хто видобуває мамонтову фауну, доведеться виплатити податок на видобуток корисних копалин (ПВКК). Його розмір не уточнюється.
Автором законопроекту є депутат від Якутії Федот Тумус. Документ знаходиться на розгляді, він не пройшов ще жодного читання.
Газета «Известия» нагадує, що в даний час видобуток мамонтів вже регулюється законодавчо. Збір останків викопних тварин вимагає, відповідно до закону «Про надра», узгодження з Роснадрами.
Росія є єдиним експортером бивня мамонта в світі. У Якутії зосереджено 80 відсотків останків мамонтової фауни, що знаходяться в Росії.
Податок на видобуток корисних копалин забезпечує майже чверть доходів російського федерального бюджету. ПВКК обкладаються не тільки високорентабельні корисні копалини (наприклад вуглеводні, вугілля, метали), а й такі копалини, як гравій та пісок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас